Tisztelet példány Csurgai Attilának 
Koncz Zsuzsától

Koncz Zsuzsa

Koncz Zsuzsával először még általános iskolás gyerekként (1968) találkoztam, mert az öccsével Andrással barátok voltunk és egyszer mikor fölmentem hozzájuk, bemutatkoztunk. Be kell vallanom, hogy rajongója voltam. Szerettem a hosszú haját és az egyéniségét! Az élet úgy hozta, hogy 12 évvel később Tolcsvay Laci meghívására és az én nagy örömömre már együtt zenéltünk.           “MENETREND” LP meghallgatása

1981 Koncz Zsuzsa – Menetrend

1981 Koncz Zsuzsa – Menetrend

-1980 októberében itthon turnézunk és készülünk a Menetrend című lemezre, 1981 januárjában fölvesszük a lemezt a Rottenbiller utcai stúdióban. Júniusban NDK-ba Berlinbe repülünk és pár koncertet lenyomunk. Majd júli 31-én indulunk hosszabb lélegzetű Szovjet turnéra ahol először a magyarlakta területeken játszunk a nagyon hálás közönségnek : Ungvár-Técső-Beregszász-Munkács-Huszt-Gát. Innen repülünk Moszkvába augusztus 7-én és a Gorkij parkban játszunk két előadást sok ezer embernek.További városok: Jaroszlav-Arhangelszk-Leningrád-Tallin-Vilniusz-Nábereznie Cselni-Ufa-Kujbisev és Moszkva. Zenekar tagjai: Tolcsvay László, Móricz Mihály, Dés László, Mihály János, Mihály Brigitta és Csurgai Attila. Technikus: Morcz Csaba.A turnén Dés Lacival laktunk együtt a legnagyobb egyetértésben! Ez nagyon fontos,mert össze vagyunk zárva és ha nem jövünk ki jól egymással az megkeserítheti a turné hangulatát .Minden a legnagyobb rendben volt! Szeptember 21-én, 53 nap után érkezünk vissza MALÉV géppel Budapestre. Amikor a légikisasszony megkérdezte magyarul mit szeretnénk inni férfi létünkre eltört a mécses. Van ez így az emberrel 2 hónap után!

December 2-án Berlinbe repülünk egy NDK turnéra:Ludwigslust-Bützow-Grabow-Drezda-Warnemünde-Putbus-Karl Mark Stadt. 12-én érkezés Budapestre. 1982 február 8-án kezdődik Koncz Zsuzsával egy ORI turné: Györ-Sopron-Debrecen-Budapest KEK-Miskolc-Diósgyőr-Bonyhád-Kaposvár-Székesfehérvár-Pécs-Tatabánya-Szigetszentmiklós-Budapest SOTE-Kecskemét-Szombathely-Orosháza-Hódmezővásárhely-Salgótarján-Gyula. Egy hónapos turnénak vége.

Újabb NDK turné, ahova most Dés Laci kocsijával megyünk egy hónapra.Budapest-Berlin indulás április 30-án reggel 9 órakor, érkezés este fél 12-kor. Május elsején indul a turné: Rostock-Dranske-Perleberg-Hagenow-Neubrandenburg-Gröditz-Riesa-Finsterwalde-Lipcse-Gera-Tautenhaim-Bautzen-Aschersleben-Murchin-Strasburg-Halle-Beezendorf-Haldensleben-Berlin-Erfurt-Suhl. Május 26-án indulás haza repülővel.

1987-től mikor már a Zorán zenekarában dobolok gyakran fellép velünk, mint sztárvendég.

Koncz Zsuzsa - Ne veszítsd el a fejed

Koncz – Ne veszítsd el a fejed

1991-ben  a “Ne veszítsd el a fejed” című nagylemezen a Tolcsvay-Bródy szerzeményeket én dobolom.

 

 

 

 

 

 

Koncz Zsuzsa-Csodálatos világ 1998

Koncz Zsuzsa-Csodálatos világ 1998

1998-ban  a Koncz Zsuzsa Duettek “Csodálatos világ” című lemezén szintén  a Tolcsvay -Bródy által  írt számokat dobolom.

“Csodálatos világ” CD meghallgatása