ARTHUR együttes

További Arthur fotók

Először más néven alakultunk meg 1966-ban a Budapest I.ker.  Attila úti általános iskolában , de később  Arthur együttes néven ” váltunk ismerté”. Én voltam a legfiatalabb a magam 12 évével a többiek 2-3 évvel voltak idősebbek. Ennél a korosztálynál ez még nagyon sokat számít.

Klasszikus Beatles felállás volt 3 gitár dob.

Tagok:  Sajti Péter szóló gitár, ének – Dandó Péter bassz gitár – Szamos Miklós ritmus gitár,  ének- Csurgai Attila dob.
Arthur együttes technikusa: Magas Sándor

Nagyon hálás vagyok Gálik Mária néninek (igazgató helyettes) , hogy megengedte az iskolában próbálhassunk. Ha nem ez lett volna a hozzáállása lehet, hogy ma nem zenész vagyok. Technikusunk is volt Magas Sándor személyében akinek nagyon sokat köszönhettem, köszönhettünk, mert Ő készített mindent! (erősítőket,hangfalakat és a dobomat is Ő vette.)

Arhur
Csurgai Attila 1968- Amati dobcucc

Itt említeném meg barátomat, zenész társamat, mentoromat DANDÓ PÉTERT akivel több mint 20 évet muzsikáltunk együtt kisebb kihagyásokkal (katonaság,másik zenekar) sajnos korán 1997 május elsején egy Zorán turné után “itt hagyott” minket.

Az Arthur együttes folyamatosan változott. 1968-ban a felállás: Aczél Ferenc gitár, ének – Csurgai Attila dob -Dandó Péter bassz gitár – Hajós Alfréd gitár ének  - Soós Bandó András billentyű ének. Az EVIG-ben a zenekarok vetélkedőjében előkelő helyet értünk el.

Arthur plakát 1968 jó

Aczél Feri találta ezt a plakátot 1968-ból, amiben hirdetik, hogy mikor lépünk fel a Petőfi kultúrházban! Látható,hogy a Beatles filmre olcsóbb a jegy mint az Arthur együttesre ( amit rosszul írtak ki)!!

1969-ben: Csurgai Attila dob -Dandó Péter bassz gitár – Kovács Péter szóló gitár,ének – Soós Bandó András billentyű,ének.

Velem az utolsó felállás 1969 május-1970 június:  Csurgai Attila dob – Dáni János billentyű – Kovács Péter szóló gitár –  Pokol Béla gitár ének – Soós Árpi bassz gitár. A Vörösmarty gimnázium Amatőr Tánczenekarok versenyének I. díját egy vándor serleget 1969-ben és 1970-ben is elhoztuk.

Kovács Péter tovább vitte az együttest Arthur Blues Band néven, amiben többekközött dobolt Király Tamás és Solti János is.

Számomra az 1970-es nyár nagyon meghatározó volt az egész nyarat Balatonon töltöttem különböző zenekarok és a Blood Sweat & Tears –  Spinning wheel c. lemezének hallgatásával. Siófokon játszott a Balaton presszó teraszán a  Kárpátia együttes. Tátrai Tibusz volt a gitáros és Harmath Albert énekelt a Sakk-Matt korábbi énekese, Opehál “Fanyűvő” Gyula dobolt és Soós Bandó András Capri orgonázott. Egyszer beszálltam játszani, Nagy Pista azt mondta, nyár végén zenekari tag leszek.

Így is lett, beléptem a Kárpátia együttesbe, ekkor már ez volt a felállás: Nagy Pista István bassz gitár – Tátrai Tibi szóló gitár – Kalmusz József ének – Csurgai Attila dob.