Katival 2006 MÜPA próba

Kovács Kati

Kovács Katit 1972-ben ismertem meg a Kőbányai Ifjúsági Klubban amikor a Juventus együttessel próbáltunk a  Táncdal Fesztiválra.  Addig csak a Tv-ben láttam és így élőben még csinosabb, még temperamentumosabb volt. Mikor vele elkezdtünk próbálni az “Add már Uram az esőt” c. számot akkor “végem” volt. Azt az erőt ami a hangjából áradt mindannyian csak csodáltuk. Ez adott plusz löketet arra, hogy  közösen megalkossuk Koncz Tibor szerzeményét és ez váljon belőle!

Juventus & Kovacs Kati 1972.

Juventus & Kovacs Kati 1972.

Kovács Kati “Add már Uram az esőt” című számával és a JUVENTUS együttessel megnyertük az 1972-es Táncdalfesztivált.

1972 őszén meghívtak minket az akkori kelet Berlinbe, hogy készítsünk a Kovács Katival nagylemezt . NDK-ban is mint minden szocialista országban egy állami hanglemez cég volt akkoriban az AMIGA. Nekem nagyon tetszett mert hatalmas stúdió volt és csak 3 ember dolgozott benne: a hangmérnök a  magnó kezelő és a büfés. Ennél több ember nem kell. Kényelmesen dolgoztunk, oly annyira, hogy végül a Hungáriával fejeztük be 1973-ban.

NDK lemez meghallgatása

Kovács Kati NDK lemez

Kovács Kati NDK lemez 1973

 

 

 

 

 

Számcímek és szerzők:

http://www.discogs.com/Kati-Kovács-Kati-Kovács/release/501296

 

Itthon is vettünk föl a Hungáriával Kovács Katinak számokat, pl:” Arcok a sötétben”

 

2009-ben a budapesti Sportarénában ” Volt egyszer egy Táncdalfesztivál” címen előadtuk a “rögtönzött” Juventus együtessel az “Add már Uram az esőt” című számot. Tagok:Csomós Péter-Csurgai Attila- Koncz Tibor-Pataki László-Póka Egon-Tornóczki Ferenc