Koncz Zsuzsa

Koncz Zsuzsával először még általános iskolás gyerekként (1968) találkoztam, mert az öccsével Andrással barátok voltunk és egyszer mikor fölmentem hozzájuk, bemutatkoztunk. Be kell vallanom, hogy rajongója voltam. Szerettem a hosszú haját és az egyéniségét! Az élet úgy hozta, hogy 12 évvel később Tolcsvay Laci meghívására és az én nagy örömömre már együtt zenéltünk.
“MENETREND” LP meghallgatása

1981 Koncz Zsuzsa – Menetrend

1981 Koncz Zsuzsa – Menetrend

-1980 októberében itthon turnézunk és készülünk a Menetrend című lemezre, 1981 januárjában fölvesszük a lemezt a Rottenbiller utcai stúdióban. Júniusban NDK-ba Berlinbe repülünk és pár koncertet lenyomunk. Majd júli 31-én indulunk hosszabb lélegzetű Szovjet turnéra ahol először a magyarlakta területeken játszunk a nagyon hálás közönségnek : Ungvár-Técső-Beregszász-Munkács-Huszt-Gát. Innen repülünk Moszkvába augusztus 7-én és a Gorkij parkban játszunk két előadást sok ezer embernek.További városok: Jaroszlav-Arhangelszk-Leningrád-Tallin-Vilniusz-Nábereznie Cselni-Ufa-Kujbisev és Moszkva. Zenekar tagjai: Tolcsvay László, Móricz Mihály, Dés László, Mihály János, Mihály Brigitta és Csurgai Attila. Technikus: Morcz Csaba.A turnén Dés Lacival laktunk együtt a legnagyobb egyetértésben! Ez nagyon fontos,mert össze vagyunk zárva és ha nem jövünk ki jól egymással az megkeserítheti a turné hangulatát .Minden a legnagyobb rendben volt! Szeptember 21-én, 53 nap után érkezünk vissza MALÉV géppel Budapestre. Amikor a légikisasszony megkérdezte magyarul mit szeretnénk inni férfi létünkre eltört a mécses. Van ez így az emberrel 2 hónap után!

December 2-án Berlinbe repülünk egy NDK turnéra:Ludwigslust-Bützow-Grabow-Drezda-Warnemünde-Putbus-Karl Mark Stadt. 12-én érkezés Budapestre. 1982 február 8-án kezdődik Koncz Zsuzsával egy ORI turné: Györ-Sopron-Debrecen-Budapest KEK-Miskolc-Diósgyőr-Bonyhád-Kaposvár-Székesfehérvár-Pécs-Tatabánya-Szigetszentmiklós-Budapest SOTE-Kecskemét-Szombathely-Orosháza-Hódmezővásárhely-Salgótarján-Gyula. Egy hónapos turnénak vége.

Újabb NDK turné, ahova most Dés Laci kocsijával megyünk egy hónapra.Budapest-Berlin indulás április 30-án reggel 9 órakor, érkezés este fél 12-kor. Május elsején indul a turné: Rostock-Dranske-Perleberg-Hagenow-Neubrandenburg-Gröditz-Riesa-Finsterwalde-Lipcse-Gera-Tautenhaim-Bautzen-Aschersleben-Murchin-Strasburg-Halle-Beezendorf-Haldensleben-Berlin-Erfurt-Suhl. Május 26-án indulás haza repülővel.

1987-től mikor már a Zorán zenekarában dobolok gyakran fellép velünk, mint sztárvendég.

Koncz Zsuzsa - Ne veszítsd el a fejed

Koncz – Ne veszítsd el a fejed

 

1991-ben  a “Ne veszítsd el a fejed” című nagylemezen a Tolcsvay-Bródy szerzeményeket én dobolom.

 

 

 

 

Koncz Zsuzsa-Csodálatos világ 1998

Koncz Zsuzsa-Csodálatos világ 1998

1998-ban  a Koncz Zsuzsa Duettek “Csodálatos világ” című lemezén szintén  a Tolcsvay -Bródy által  írt számokat dobolom.

“Csodálatos világ” CD meghallgatása