Tolcsvay Béla T&T Group

Tolcsvay T&T Group

Tolcsvay Béla és Trió-ja 1976-őszén.

 

Tolcsvay Béla 1977 szeptember 19-én hívott meg az  addig akusztikusan trióként működő együttesébe. Így dobbal kiegészülve sokkal szélesebb hangzás világgal lehetett megszólaltatni a számokat. Egri Laci kiváló szólógitár játéka, Czipó Tibi stabil basszusgitározása, Tolcsvay Béla egyénisége és dalai az én dobolásommal egy nagyon erős egységet alkotott! Élveztük egymás játékát és ez automatikusan átragadt a közönségre. A zenekar technikusa Gyuris Bütyök László volt.

Miután sürgetett az idő, mert le voltak kötve a koncertek, pár nap próba és gyakorlás után kellett fellépni. Olyan jól sikerült a koncert Tótkomlóson, mindenki nagy örömére, hogy biztató jövő elé néztünk!

Jöttek is a meghívások egymás után. Így történt, hogy az Interkoncert kiküldött minket Lengyelországba egy hetes turnéra napidíjjal október 16-i indulással. ( Aki nem tudná, a napidíj kevesebb mint a gázsi ) Így aztán vittünk magunkkal némi valutát ha netán vásárolni akarnánk! Jól is tettük, mert első nap mikor megérkeztünk Varsó legújabb és legelitebb szállodájába, ( svédek építették) akkor este kikapcsolódás képpen lementünk a hotel bárjába. Így mulat a magyar, kértünk egy üveg Dom Perignon pezsgőt, mert egyikőnk sem ivott még. Fizetésnél kiderült, hogy négyünk egész heti napidíja ráment! Jót nevettünk, ráadásul nem is ízlett senkinek. Így jártunk!  A turné viszont jól sikerült.

Gurult a szekér, koncerteztünk, rádió felvételeket készítettünk, film zenét csináltunk Tar Bála:  Családi tűzfészek című filmjéhez. Majd jött egy felkérés Jancsó Miklóstól aki világhírű filmrendezőként  Olaszországból kapott egy megbízást élete első színházi rendezésére! Ehhez nekünk kellett  zenét írni és 6 hónapon keresztül játszani élőben . Nagyon izgalmasnak feladatnak bizonyult! Arról nem beszélve, hogy elképesztő pénzt ígértek be!

A filmgyárban megnéztük, egy külön vetítőben az addigi összes filmjét, tehát fölkészültünk “belőle” egy hónap leforgása alatt. Interkoncertben intézték az útlevelünket,( mert külön engedély kellett a hosszú külföldön tartózkodásra) megrendelték a repülőjegyet és mi már becsomagoltunk, amikor egy nappal az indulás előtt lemondták. Egy Marió Trevizzi nevü olasz maffiózó finanszírozta volna aki becsődölt, így fuccsba ment az álom!

Nagyon megviselt mindenkit és Béla úgy döntött 1978 áprilisában, hogy függesszük föl a zenekar tevékenységét!

Az élet nem állt meg, májusban felhívott Sipos Bandi a Siryus együttesből, hogy Scarabeus néven Hamburgban kéne játszani és én igent mondtam.

Tolcsvay Bélával később még sokat muzsikáltunk együtt különböző projektekben így 1996-ban az ötvenedik születésnapi koncertjén a Gödöllői Egyetem aulájában amit a Tv is fölvett.

Stúdió felvételek meghallgatása