Scarabeus 1978

SCARABEUS

Balról – jobbra: Marsall Géza gitár, ének -Ullmann Ottó bassgitár, vokál -Halász János billentyű, ének – Bontovics Kati ének – Sipos Endre trombita, bassgitár, vokál –  Friedrich Károly harsona, bassgitár,vokál –  Csurgai Attila dob

Syrius együttesből Sipos Bandi telefonált 1978 május 10-én , hogy lenne e kedvem Hamburgba menni velük Scarabeus névvel, ami tulajdonképpen az akkori Syrius együttes volt kiegészülve Bontovics Katival.

Nekem éppen kapóra jött a T&T válsága miatt, ezért azonnal igent mondtam.Tulajdonképpen megtiszteltetés volt számomra, hogy ilyen tapasztalt nagy tudású zenészekkel játszhatom együtt! Beülve a zenekarba ezt a fajta lüktetést korábban még nem éreztem egy csapattal sem, mint velük! Így heten bármilyen számot meg tudtunk szólaltatni a három különleges ének hang és a változatos hangszerpark miatt! Másfél hónap intenzív próbálás után 1978 június 28-án indultunk mikrobusszal NSZK-ba és annak is a legsűrűjébe Hamburgba .

 

Július elsején bekezdtünk  St. Pauliban  a Reeperbahn-on a Bayrischzell nevü sörházban. Én életemben először jártam nyugaton és miután ez Hamburg kikötő negyede, olyan életbe csöppentem amit még filmen sem nagyon láttam! Közvetlen mellettünk volt a kurvák negyede és nem messze volt az a klub ahol a BEATLES játszott 1962-ben. Természetesen megnéztük, rengeteg fotó volt kirakva, de most Salambo pornószínházként üzemelt az egykori Star- klub. Na, ilyet sem láttam még! Nem mondható unalmasnak az a három hónap amit Hamburgban töltöttünk! Vettem egy autót és így maradtam még egy hetet a barátaimnál az Északi tengernél, kipihenni  a fáradalmakat! Sajnos nem készült hangfelvétel a zenekarral!

Decemberben már a Kormorán együttessel próbáltam!