2015-ös Dobosok Találkozója

2015 július elsején nálam tartottuk a 10. jubileumi Dobosok Találkozóját!

Zelei Béla így írt erről:

A Bergendy, az LGT, az Omega, a Juventus és még jó néhány legendás pop és rock együttesben verte a ritmust az a 11 dobos, akik Csurgai Attilánál Remeteszőlősön a családi ház kertjében, a nyilvánosság kizárásával gyűltek össze egy baráti estére, együtt áldozni az elmúlt ötven év emlékeinek, a barátságnak, no, és a gasztronómia örömeinek.

Idén tizedik alkalommal gyűlt össze „A dobos legendák baráti köre”. Ezúttal tényleg egy baráti társaságról van szó, ami – ha végig nézzük a jelenlévők név sorát:

Bardóczy Gyula (Neoton),

Bálint István (Bergendy Szalonzenekar,) 

Csurgai Attila (Juventus, Zorán kísérő zenekara)

Debreczeni „Bucom” Csaba (Bergendy)

Debreczeni „Ciki” Ferenc (Omega)

Fehér Lajos (Syrius)

Köves „Pinyó” Miklós (Piramis)

Laux József (Omega, LGT)

Solti János (LGT)

Pálmai Zoltán (Zámbó Jimmy kisérő zenekara)

Veszely János (Budapest Ragtime Band)

szinte hihetetlen.

Zenészkörökben irigykedve figyelik a dobosok spontán összetartását. Egymást kérdezgetik: a basszusgitárosok, vagy például a billentyűsök között miért nincs hasonló összetartás? Azt a kérdést, hogy a zenekarok frontemberei rendezhetnének-e hasonló partit, válasz helyett csak megmosolyogták a muzsikusok…

A dobosok baráti körét először Bánki Péter, Koós János állandó kísérő zenekarának dobosa hívta össze. Az egyetlen szabály, tizenketten lehetnek. Ennek az az egyszerű magyarázata, hogy ez az a létszám, amely még baráti társaságként működőképes. Az élet sajnos időnként közbeszól. Eddig négy tagját veszítette el a társaság. Idén éppen az alapító Bánki Pétertől vettek szomorú búcsút. Ilyenkor a nemzet dobosai új tagot választanak, hasonlóan, mint a nemzet színészei.

Egy kérdést nem tesznek fel soha: ki a legjobb? Hogy miért, arra egy legendával válaszolnak: Megkérdezték ezt egyszer a világ talán legjobbjától, Steve Gadd-tól. Ő csak annyit válaszolt: – Az a legjobb, aki a legtöbbet keres. Tehát ez idő szerint Charlie Watts, a Rolling Stones dobosa a legjobb.

Pedig hát…

Csurgai Attila felkérésére az idei party étlapját az összejövetel egyetlen „civil” résztvevője, a kaszinós és vendéglátós körökben jól ismert Bozsik Imre Cucu állította össze: csontos tarját sütött a jó étvágyú társaságnak. Három órán át konfitálódott, libazsíron, sörrel locsolgatva, a hét kilós adag a …szöllősi önkormányzat közösségi kemencéjében. Mellé bográcsban főtt a lecsó. Az előétel borona tárcsán sült, fűszeres csirke szárnytő volt, amit a vendégek elneveztek „dobverő”-nek. A desszert, mint ilyenkor mindig, természetesen a Pálmai Zoli által készített kötelező dobostorta.

Hogy koncertek előtt, alatt, után mennyi ital fogyott, azt esete válogatta. Itt sokféle bort, sört és üdítőt kaptak a vendégek. Rövidital egyáltalán nem szerepelt az itallapon. 

2015-ös dobostorta

2015-ös dobostorta                                                       

Janoska megjott web

Comments are closed.